billed3_4.gif
Home 
Jul 
Påske 
Familie 
Links 

 

         Nissemand

 

 

Højde: ca. 15 cm.

Materialer: Rødt, gråt, brunt og hudfarvet garn, naturuld øjne 6 mm. 1 pibe 3 cm. sivsko 3,5 cm. syntetisk pudefyld. 1 Pompon

Pinde: Strømpepinde nr. 3.

Krop og hoved

Slå 25 m op med rødt. Fordel m på strømpepinde og strik rundt i glatstrikning. Strik 4 cm, skift til hudfarvet og strik 3 cm. Strik 2 m sm, Strik 1. Gentag dette omg ud. Strik 1 omg uden indtagn. Strik m sm 2 og 2 og træk tråden gennem de rest. m.

Arm

Slå 10 m op med den samme farve, som er anvendt til blusen. Fordel m på strømpepinde og strik rundt i glat-strikning 4 cm. Skift til hudfarvet og strik 5 omg. Luk af som til hoved.

Ben

Slå 11 m op med rødt og fordel m på strømpepinde. Strik rundt i glatstrikning 4 cm. Luk af.

Strømper

Slå 4 m op med brunt og strik 4 cm ret frem og tilbage på 2 p. Luk af.

Næse

Slå 3 m op med hudfarvet og strik 3 p glatstrikning frem og tilbage på 2 p. Luk af.

Montering:

Stop krop og hoved godt og fast med syntetiskfyld. Stram om til hals og sy til forneden. Stop arme og ben med syntetiskfyld. Vikl om til håndled og sy arme og ben på kroppen. Fold strømperne og sy sammen i siderne. Kom fyld i og sy strømpen på benene - benene står oven på strømpen. Rynk næsen sammen omkring en tot fyld og sy den fast midt i ansigtet. Lim øjne på. Lim hår og skæg på af naturuld.

Hue

Slå 25 m op med rødt og fordel m på strømpepinde. Strik 2 omg 1 r, 1 vr. Skift til glatstrikning og strik 9 cm. Bryd garnet og træk tråden gennem de rest. m. Sæt en pompon i huen og sy huen på hovedet.

Bukser

Slå 30 m op med gråt og strik 3 cm ret frem og tilbage på 2 p. Del m og strik 4 cm til hvert bukseben. Sy bukserne sammen mellem benene og midt bag.

Design: Anne Marie Holm

 

[Home][Jul][Påske][Familie][Links]

Copyright (c) 2006 Anne Marie Holm. All rights reserved.

anneholm20@hotmail.com