billed3_4.gif
Home 
Jul 
Påske 
Familie 
Links 

 

Nissepar

 

 

Højde: Ca. 35 cm.

Materialer: rødt, lysegråt, hvidt og hudfarvet garn træsko 7 cm lange, syntetisk pudefyld, øjne 15 mm

Pinde: Pinde nr. 2,5, 3 og 3,5.

Nisserne er strikket i glatstrikning på 2 pinde.

Krop og hoved: Slå 60 m op på p nr. 2,5 med hudfarvet og strik 45 p. Skift til rødt og p nr. 3. Strik 50 p, del arb og strik hvert ben for sig, strik 50 p. Luk af ved at trække en tråd gennem m.

Arm: Slå 28 m op på p nr. 3 med rødt og strik 28 p. Skift til hudfarvet og p nr. 2,5 og strik til hånd 12 p. Luk af ved at trække en tråd gennem m.

Næse: Slå 8 m op på p nr. 3 med hudfarvet garn og strik 8 p. Luk af.

Hue: Slå 60 m op på p nr. 3 med rødt og strik 70 p. Luk af ved at trække en tråd gennem m. Sy huen sammen, lav en lille kvast og sy den på foroven.

Halstørklæde: Slå 10 m op på p nr. 3 med rødt og strik 100 p. Luk af.

Kjole: Ryg: Begynd forneden. Slå 60 m op på p nr. 3,5 med rødt og strik 4 p. Strik en hulrække: * 2 r, 2 r sm, slå om *. Gentag fra * til * p ud. Strik, til der er strikket i alt 47 p. Næste p strik 2 m sm p ud - nu 30 m. Strik endnu 1 p. Skift til striber 2 p hvid, 2 p rød, til der er strikket i alt 6 hvide striber. Slut med 4 p rød og luk af.

Forstykke: Strikkes som ryg. Sy skuldersømmene sammen ca. 3 cm i hver side.

Ærme: Saml på p nr. 3,5 og med rødt 36 m op fordelt på begge sider af skulderen og strik 24 p. Strik 2 m sm p ud. Strik rib 1 r, 1 vr i alt 5 p. Luk af i rib. Sy kjolen sammen og læg kjolen op forneden i hulrækken.

Drengesweater: Slå 40 m op på p nr. 3,5 med rødt og strik striber som på kjolens overdel. Strik ærmer som på kjolens overdel. Sweateren er ens for og bag. Sy sweateren sammen.

Bukser: Slå 30 m op på p nr. 3,5 med lysegråt og strik rib 1 r, 1 vr i alt 5 p. Skift til glatstrikning og tag på 6. p ud ved at strikke ned i både forreste og bagerste maskelænke, så der bliver 60 m. Strik 50 p og tag ind ved at strikke m sm 2 og 2 p ud. Strik 5 p rib 1 r, 1 vt. Luk af i rib. Strik et stykke magen til. Sy 9 cm sammen til ben på hver buksedel. Sy skridtsømmen sammen og træk en snor gennem hullerne i taljen.

Montering: Sy fødder, ben og halvdelen af kroppen sammen med tætte stikkesting fra vrangen. Sy hovedet sammen. Stop hoved, krop og ben godtog fast med fyld. Snør om til hals og kom evt. mere fyld i kroppen. Sy resten af kroppen sammen. Sy hænderne sammen, snør om til en lille tommelfinger, sy armene sammen, lad en åbning stå for enden af armene. Kom fyld i armene og sy sammen ved en omsnøring. Sy armene på kroppen med dobbelt garn. Armene sidder nu løst på nissen, så den kan vifte med armene. Kom fyld i næsen og sy den på ansigtet, sy mund, og lim øjne på.                                                                                                                                                      Design: Anne Marie Holm

 

 

[Home][Jul][Påske][Familie][Links]

Copyright (c) 2006 Anne Marie Holm. All rights reserved.

anneholm20@hotmail.com