billed3_4.gif
Home 
Jul 
Påske 
Familie 
Links 

 

         Viklede nisser

 

Klip 2 stk. pap ca. 10 cm bred (svarer til længden på kroppen og armene)

Nissemor:

Kroppen: med rødt garn vikles der 60 gange rundt om de 2 stk. pap. Klip garnet op i den ene ende. Lægges til side.

Armene: med gråt garn vikles 30 gange rundt om pappet. Klippes op i begge ender.

Det grå garn (armene) lægges nu ind i det røde garn (kroppen), således at der er rødt garn på begge sider af det grå. Bind med rødt garn lige under armene. Bind med grå garn for enden af armene.

Nissefar:

Laves på samme måde, men her er kroppen grå og armene røde. Nissefars ben deles op og bindes for ende.

Nissehue:

Slå 24 m op på 3 strømpepinde nr. 3, strik 4 pinde rib 1 ret og 1 vrang, derefter 10 omgange glat, tag ind således: 2 m sm, strik 2 m, omgange færdig. 1 omgang uden indtagning, 2 m sm, 2 m, 1 omgang uden indtagning, strik 2 m sm omgangen ud, luk af. Enderne hæftes og der limes en hvid "vatdusk" i enden.

Montering:

Tag et færdig nissehoved - 3 cm - stik en tandstikker ned i kroppen og lim den fast oppe i nissehovedet. Lav "hår" af f.eks. grå/gul garn evt. færdig "fehår" Nissehue limes på. Træsko limes på nissefar fødder.

Nisserne kan gøres stivere ved at monterer piberensere i kroppen og ned i benene inden der bindes. Hvis piberenser monteres på nissemor, kan også hun få træsko på.

Nisserne kan laves i den størrelse du ønsker, klip blot pappet i størrelsen. f.eks. på 4 cm nisser monteres der hoved på kun 1 cm, lim en magnet bag på og du har en flot nisse til dit køleskab.

Jeg monterer nisserne i flotte dekorationer med f.eks. fyrfadslys på en træskive, på en slæde/kælk, i en gyngestol. Det er kun fantasien, der sætter en grænse.

Design: Tove Johannesen

 

 

 

[Home][Jul][Påske][Familie][Links]

Copyright (c) 2006 Anne Marie Holm. All rights reserved.

anneholm20@hotmail.com